Ziekenhuizen

Gemeld aantal ziekenhuisopnames op één dag van inwoners Hellendoorn

Groei van het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 kan ervoor zorgen dat ziekenhuizen het te druk krijgen. Daarnaast geeft dit cijfer een goed beeld van hoe de epidemie zich ontwikkelt. We houden hier het aantal patiënten bij dat met COVID-19 wordt opgenomen in ziekenhuizen en het aantal bedden op gewone ziekenhuisafdelingen die door patiënten met COVID-19 wordt bezet. We houden dit zowel landelijk als regionaal bij en dat doen we op basis van verschillende bronnen.

Berekend: dinsdag 3 augustus. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: NICE via RIVM

Gemeld aantal ziekenhuisopnames op één dag

0
gelijk aan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (0)

Dit getal laat zien van hoeveel mensen met bevestigd COVID-19 op één dag gemeld is dat ze zijn opgenomen in een ziekenhuis. Dit cijfer laat het aantal ziekenhuisopnames – inclusief directe IC-opnames – zien dat op één dag gemeld is. Dit kunnen ook meldingen zijn van opnames van eerdere dagen.

Waarde van dinsdag 3 augustus · Bron: NICE via RIVM

Verdeling ziekenhuisopnames in veiligheidsregio van Hellendoorn

Deze kaart laat zien in welke gemeenten of veiligheidsregio’s patiënten wonen, die met COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Patiënten kunnen ook in een ziekenhuis in een ander deel van Nederland worden opgenomen. Het gaat hier om de ziekenhuisopnames die op één dag gemeld zijn bij Stichting NICE.

Ziekenhuisopnames

  • 0
  • 2
  • 4
Deze kaart laat zien in welke gemeenten of veiligheidsregio’s patiënten wonen, die met COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Patiënten kunnen ook in een ziekenhuis in een ander deel van Nederland worden opgenomen. Het gaat hier om de ziekenhuisopnames die op één dag gemeld zijn bij Stichting NICE. Links in de kaart kunnen aan en uit worden geschakeld. Navigeren kan met de Tab-toets.

Waarde van dinsdag 3 augustus · Bron: NICE via RIVM

Ziekenhuisopnames door de tijd heen, op datum van opname

In deze grafiek staan de ziekenhuisopnames (inclusief directe IC-opnames) vermeld op de dag dat mensen ook echt zijn opgenomen, in plaats van op de dag dat ze gemeld zijn. Zo kunnen we namelijk de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland goed zien. Let op: omdat het aanmelden van ziekenhuisopnames vaak een paar dagen later gebeurt, zijn de meest recente dagen nooit compleet en kan het lijken alsof het aantal ziekenhuisopnames afneemt terwijl dit niet zo is. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek. Omdat de laatste dagen niet compleet zijn, geeft de lijn daar geen goed beeld van de werkelijkheid.

In deze grafiek staan de ziekenhuisopnames (inclusief directe IC-opnames) vermeld op de dag dat mensen ook echt zijn opgenomen, in plaats van op de dag dat ze gemeld zijn. Zo kunnen we namelijk de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland goed zien. Let op: omdat het aanmelden van ziekenhuisopnames vaak een paar dagen later gebeurt, zijn de meest recente dagen nooit compleet en kan het lijken alsof het aantal ziekenhuisopnames afneemt terwijl dit niet zo is. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek. Omdat de laatste dagen niet compleet zijn, geeft de lijn daar geen goed beeld van de werkelijkheid. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
27 feb. 20203 aug. 202101234

Bekijk de uitgelichte gebeurtenissen

  • Gemiddeld aantal over de afgelopen 7 dagen
  • Ziekenhuisopnames
  • De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen
  • Uitgelichte gebeurtenis

Bron: NICE via RIVM

Disclaimer