Ziekenhuizen

Ziekenhuisopnames van inwoners van Aalten

Groei van het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 kan ervoor zorgen dat ziekenhuizen het te druk krijgen. Daarnaast geeft dit cijfer een goed beeld van hoe de epidemie zich ontwikkelt. We houden hier het aantal patiënten bij dat met COVID-19 wordt opgenomen in ziekenhuizen en het aantal bedden op gewone ziekenhuisafdelingen die door patiënten met COVID-19 wordt bezet.

Berekend: dinsdag 30 november. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: NICE via RIVM

Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag

1

Dit is het gemiddelde aantal inwoners van deze gemeente dat per dag met COVID-19 is opgenomen in het ziekenhuis, inclusief de IC. Dit getal is het gemiddelde van de periode tussen 20 november en 26 november. Het getal is afgerond. De meest recente dagen tellen niet mee in het gemiddelde, omdat de cijfers over deze dagen nog niet compleet zijn.

Waarde van zaterdag 20 november - vrijdag 26 november · Bron: NICE via RIVM

Ziekenhuisopnames door de tijd heen

In deze grafiek staan de ziekenhuisopnames (inclusief directe IC-opnames) op de dag dat mensen zijn opgenomen. Let op: omdat het aanmelden van ziekenhuisopnames vaak een paar dagen later gebeurt, zijn de laatste dagen nooit compleet. Zo kan het lijken alsof het aantal ziekenhuisopnames afneemt, terwijl dit niet zo is. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek.

In deze grafiek staan de ziekenhuisopnames (inclusief directe IC-opnames) op de dag dat mensen zijn opgenomen. Let op: omdat het aanmelden van ziekenhuisopnames vaak een paar dagen later gebeurt, zijn de laatste dagen nooit compleet. Zo kan het lijken alsof het aantal ziekenhuisopnames afneemt, terwijl dit niet zo is. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.

Bekijk de uitgelichte gebeurtenissen

  • Gemiddeld aantal over de afgelopen zeven dagen
  • Ziekenhuisopnames
  • De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen
  • Uitgelichte gebeurtenis

Bron: NICE via RIVM

Gemeld aantal ziekenhuisopnames op één dag van inwoners van Aalten

Deze kaart laat zien in welke gemeenten of veiligheidsregio’s patiënten wonen, die met COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Patiënten kunnen ook in een ziekenhuis in een ander deel van Nederland worden opgenomen. Het gaat hier om de opnamedatum.

Waarde van dinsdag 30 november · Bron: NICE via RIVM

Disclaimer