Vroege signalen

Virusdeeltjes in rioolwater Aa en Hunze

Als je besmet bent met het coronavirus, zitten er vaak virusdeeltjes in je ontlasting. Deze komen in het riool terecht. Door het rioolwater bij zuiveringsinstallaties te testen op virusdeeltjes, krijgen we informatie over het coronavirus en kunnen we de verspreiding van het virus volgen.

Vanwege een storing in de berekeningen van de rioolwatermetingen door het RIVM zijn er maandag 29 november geen nieuwe waarden toegevoegd. Voor de zekerheid zijn ook de waarden van 18 november tot en met 28 november opnieuw berekend.

Laatste waardes verkregen op woensdag 1 december. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Gemiddeld aantal virusdeeltjes per 100.000 inwoners

566
130 meer dan de vorige waarde

Aa en Hunze heeft 25.445 inwoners.

Het gemiddelde wordt berekend aan de hand van de uitkomsten van alle rioolmetingen van één week. Hierbij wordt rekening gehouden met hoeveel inwoners er zijn aangesloten per rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Waarde van maandag 22 november - zondag 28 november · Bron: RIVM

Aantal metingen per week

16

In totaal hebben 4 van de 4 meetlocaties minimaal één meting doorgegeven in de week.

Meetlocaties kunnen meerdere metingen per week doorgeven. Per week kan het aantal metingen per locatie verschillen doordat niet alle metingen lukken.

Waarde van maandag 22 november - zondag 28 november · Bron: RIVM

Gemiddeld aantal virusdeeltjes door de tijd heen (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek laat het gemiddeld aantal virusdeeltjes door de tijd heen per 100.000 inwoners zien.

Grafiek rioolwaterzuiveringsinstallatie door de tijd heen. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
Weekgemiddelde:
  • 0 tot 10
  • 10 tot 50
  • 50 tot 100
  • 100+

Bron: RIVM

Disclaimer