Preventie verspreiding

Gebruik CoronaMelder-app

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is de app CoronaMelder ontwikkeld. Deze app houdt bij wanneer gebruikers van de app langere tijd bij elkaar in de buurt zijn geweest. Wanneer een gebruiker van de CoronaMelder positief test op corona kan (met hulp van de GGD) een waarschuwing worden verzonden naar andere appgebruikers die in de buurt zijn geweest. Zij kunnen zich dan laten testen en zo voorkomen dat ze onbewust andere mensen besmetten.

Laatste waardes verkregen op woensdag 1 december. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: CoronaMelder

Aantal mensen dat anderen waarschuwde via CoronaMelder:

820
6 minder dan de vorige waarde

Dit getal laat zien hoeveel (positief geteste) gebruikers van CoronaMelder gisteren andere app-gebruikers hebben gewaarschuwd.

5.538.021 mensen hebben de CoronaMelder-app gedownload.

Waarde van dinsdag 30 november · Bron: CoronaMelder

Factsheet CoronaMelder

Er wordt steeds onderzocht hoe CoronaMelder werkt in de praktijk. De laatste factsheet hierover is te vinden via de website van de CoronaMelder-app.

Meest recente factsheet CoronaMelder-app

Waarschuwingen door de tijd heen

Deze grafiek laat per dag zien hoeveel (positief geteste) gebruikers van CoronaMelder andere app-gebruikers hebben gewaarschuwd.

Deze grafiek laat per dag zien hoeveel (positief geteste) gebruikers van CoronaMelder andere app-gebruikers hebben gewaarschuwd. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.

Bron: CoronaMelder

Disclaimer