Kwetsbare groepen
- Gehandicaptenzorg

Gehandicaptenzorg – Positief geteste bewoners

Bewoners van een instelling voor gehandicaptenzorg zijn vaak extra kwetsbaar bij een besmetting met het coronavirus. GGD’en houden daarom sinds 1 juli bij of een positief geteste persoon in een instelling voor gehandicaptenzorg woont. Zo kunnen maatregelen worden genomen wanneer het aantal besmettingen in instellingen toeneemt.

Laatste waardes verkregen op donderdag 28 oktober. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Aantal positief geteste bewoners van gehandicapteninstellingen op één dag

7
20 minder dan de vorige waarde

Het aantal bewoners van een instelling voor gehandicaptenzorg waarvan op één dag is gemeld dat ze positief getest zijn op het coronavirus.

Waarde van woensdag 27 oktober · Bron: RIVM

Aantal positief geteste bewoners door de tijd heen

Deze grafiek laat zien van hoeveel bewoners gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus. In de grafiek tonen we ook gemiddelden over de afgelopen zeven dagen. De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek. Omdat de laatste dagen niet compleet zijn, geeft de lijn daar geen goed beeld van de werkelijkheid.

Deze grafiek laat zien van hoeveel bewoners gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus. In de grafiek tonen we ook gemiddelden over de afgelopen zeven dagen. De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek. Omdat de laatste dagen niet compleet zijn, geeft de lijn daar geen goed beeld van de werkelijkheid. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
  • Gemiddeld aantal over de afgelopen zeven dagen
  • Aantal positief geteste bewoners
  • De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen

Bron: RIVM

Gehandicaptenzorg – Besmette locaties

Dit getal is een berekening van het aantal locaties voor gehandicaptenzorg waar op dit moment sprake is van tenminste één COVID-19 besmetting.

Laatste waardes verkregen op donderdag 28 oktober. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Totaal aantal besmette locaties

68 (2,63%)
5 meer dan de vorige waarde

Het aantal besmette locaties is het aantal locaties voor gehandicaptenzorg waar de afgelopen 28 dagen sprake is geweest van tenminste één vastgestelde COVID-19 besmetting bij een bewoner op basis van een positieve test. Het percentage geeft aan op hoeveel locaties een besmetting is ten opzichte van het totaal aantal locaties voor gehandicaptenzorg in Nederland.

Waarde van woensdag 27 oktober · Bron: RIVM

Aantal nieuwe locaties op één dag

5

Het aantal nieuwe besmette locaties voor gehandicaptenzorg waarbij gisteren tenminste één bewoner positief is getest. Een locatie telt mee als “nieuwe locatie” wanneer er tenminste 28 dagen (dit is twee keer de incubatietijd) geen nieuwe patiënten besmet zijn geweest.

Waarde van woensdag 27 oktober · Bron: RIVM

Aantal besmette locaties per veiligheidsregio

Deze kaart toont het aantal locaties voor gehandicaptenzorg waar in de afgelopen 28 dagen minstens één (nieuwe) vastgestelde COVID-19 besmetting op basis van een positieve test is gemeld.

Waarde van woensdag 27 oktober · Bron: RIVM

Totaal aantal besmette locaties door de tijd heen

Deze grafiek toont het aantal locaties voor gehandicaptenzorg waar in de afgelopen 28 dagen minstens één (nieuwe) vastgestelde COVID-19 besmetting op basis van een positieve test is gemeld.

Deze grafiek toont het aantal locaties voor gehandicaptenzorg waar in de afgelopen 28 dagen minstens één (nieuwe) vastgestelde COVID-19 besmetting op basis van een positieve test is gemeld. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.

Bron: RIVM

Gehandicaptenzorg – Sterfte

Aantal bewoners van instellingen voor gehandicaptenzorg overleden aan COVID-19.

Laatste waardes verkregen op donderdag 28 oktober. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Aantal overleden bewoners op één dag

0

Dit getal is een berekening van het aantal bewoners van instellingen voor gehandicaptenzorg dat is overleden op één dag.

Waarde van woensdag 27 oktober · Bron: RIVM

Aantal overleden bewoners door de tijd heen

Deze grafiek laat zien van hoeveel bewoners van instellingen voor gehandicaptenzorg gemeld is dat ze zijn overleden aan COVID-19 op die dag. In de grafiek tonen we ook gemiddelden over de afgelopen zeven dagen. De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek. Omdat de laatste dagen niet compleet zijn, geeft de lijn daar geen goed beeld van de werkelijkheid.

Deze grafiek laat zien van hoeveel bewoners van instellingen voor gehandicaptenzorg gemeld is dat ze zijn overleden aan COVID-19 op die dag. In de grafiek tonen we ook gemiddelden over de afgelopen zeven dagen. De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek. Omdat de laatste dagen niet compleet zijn, geeft de lijn daar geen goed beeld van de werkelijkheid. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
  • Gemiddeld aantal over de afgelopen zeven dagen
  • Aantal overleden bewoners
  • De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen

Bron: RIVM