Gearchiveerde pagina's
- Reproductiegetal

Reproductiegetal

Het reproductiegetal liet zien hoe snel het virus zich verspreidde. Dit getal gaf aan hoeveel mensen gemiddeld besmet werden door iemand die besmet was met het coronavirus. Daarom was het belangrijk de R in de gaten te houden.

Het reproductiegetal wordt niet meer bijgewerkt, de laatste waarde is van 11 juli 2023.

Laatste waardes verkregen op dinsdag 11 juli 2023. Wordt op dinsdag bijgewerkt.

Bron: RIVM

Reproductiegetal

0,9
0,02 meer dan dan de waarde van dinsdag 20 juni 2023

Dit is een berekening van het aantal mensen dat besmet wordt door 1 persoon met corona. We laten het reproductiegetal van 2 weken geleden zien, omdat na 14 dagen een betrouwbare berekening van het reproductiegetal gemaakt kan worden.

Waarde van dinsdag 27 juni 2023 verkregen op dinsdag 11 juli 2023 · Bron: RIVM

Ondersteunende afbeelding bij bovenstaande uitleg

Het reproductiegetal (R) laat zien hoe snel het virus zich verspreidt. R geeft aan hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door iemand die geïnfecteerd is met het coronavirus. Bij een R van ongeveer 1 blijft het aantal besmettingen ongeveer gelijk, lager dan 1 is een daling en hoger dan 1 is een stijging.

Reproductiegetal door de tijd heen

Deze grafiek laat het R-getal door de tijd heen zien. De laatste 2 weken ontbreken in de grafiek, omdat na 14 dagen een volledige berekening van het reproductiegetal gemaakt kan worden.

Op de kaart wordt "Toon alles" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 30 dagen" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 3 maanden" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen half jaar" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen jaar" getoond
Deze grafiek laat het reproductiegetal door de tijd heen zien. De laatste twee weken ontbreken in de grafiek, omdat na 14 dagen een volledige berekening van het reproductiegetal gemaakt kan worden. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
  • Reproductiegetal

Waarde van dinsdag 11 juli 2023 · Bron: RIVM