Besmettingen
- Positieve testen

Positief geteste mensen in IJsselland

Door het aantal positief geteste mensen bij te houden krijgen we een duidelijk beeld van hoe snel het virus zich verspreidt voordat het de intensive care bereikt. Hierdoor blijven we voorbereid.

Laatste waardes verkregen op maandag 2 augustus. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Aantal positief geteste mensen

70
13 lager dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (83)

Dit getal laat zien van hoeveel mensen op één dag gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus. Een deel van de meldingen zijn positieve testen van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven.

Waarde van maandag 2 augustus · Bron: RIVM

Gemiddeld aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners

13.2 positief geteste mensen per dag.
2,4 lager dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (15,6)

Dit getal laat zien van hoeveel mensen gisteren per 100.000 inwoners gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus.

Waarde van maandag 2 augustus · Bron: RIVM

Aantal positief geteste mensen door de tijd heen (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek laat zien van hoeveel mensen in de geselecteerde periode in deze veiligheidsregio gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus, per 100.000 inwoners.

Deze grafiek laat het geschatte aantal besmettelijke mensen in de geselecteerde periode zien. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
2 mrt. 20202 aug. 2021020406080100Signaalwaarde: 7

Bekijk de uitgelichte gebeurtenissen

 • Positief getest per 100.000, gemiddelde over de afgelopen 7 dagen
 • Positief getest per 100.000
 • Uitgelichte gebeurtenis

Bron: RIVM

Verdeling positief geteste mensen in IJsselland

Deze kaart laat zien van hoeveel mensen in de gemeenten van deze veiligheidsregio's gisteren gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus, per 100.000 inwoners.

Aantal per 100.000 inwoners

 • 0
 • 4
 • 10
 • 30
Deze kaarten laten zien van hoeveel mensen op één dag is gemeld dat ze positief getest zijn op het coronavirus, per 100.000 inwoners. Links in de kaart kunnen aan en uit worden geschakeld. Navigeren kan met de Tab-toets.

Waarde van maandag 2 augustus · Bron: RIVM

Ontwikkeling aantal positieve testen

Deze grafiek geeft in procenten weer of in de afgelopen 7 dagen meer of minder mensen positief zijn getest op corona dan in de 7 dagen ervoor. Dit noemen we ook wel het groeigetal. Een rode balk (positief groeigetal) betekent dat meer mensen positief zijn getest. Een blauwe balk (negatief groeigetal) betekent dat minder mensen positief zijn getest.

Deze grafiek geeft in procenten weer of in de afgelopen 7 dagen meer of minder mensen positief zijn getest op corona dan in de 7 dagen ervoor. Dit noemen we ook wel het groeigetal. Een rode balk (positief groeigetal) betekent dat meer mensen positief zijn getest. Een blauwe balk (negatief groeigetal) betekent dat minder mensen positief zijn getest. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
28 jun2 aug-500%0%500%1.000%

Waarde van maandag 2 augustus · Bron: Ministerie van VWS op basis van RIVM

Percentage positief geteste personen via GGD-teststraten in IJsselland

De cijfers hieronder geven inzicht in het aantal testen via de GGD-teststraten en van welk deel daarvan de uitslag positief is. Als het percentage positieve testen toeneemt kan dat erop wijzen dat de verspreiding van het virus toeneemt. Let op dat de meeste testen via de GGD lopen, maar dit niet voor alle testen geldt. Daarom wijkt het absolute aantal positief geteste personen af van het aantal positief testen door de GGD.

Laatste waardes verkregen op maandag 2 augustus. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Aantal GGD-testen per dag

668
118 lager dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (786)

De testen waarvan de uitslag nog niet bekend is, zijn niet meegenomen in dit getal.

Waarde van zaterdag 31 juli · Bron: RIVM

Positief geteste personen

9,4%
0,2 hoger dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (9,2%)

Percentage positieve testen in de GGD-teststraten, waarvan de uitslag bekend is. Voor het berekenen van het percentage worden alleen tests meegeteld waarvan de testuitslag bekend is.

Dit zijn 63 van 668 geteste personen

Waarde van zaterdag 31 juli · Bron: RIVM

Percentage positieve testen door de tijd heen

Deze grafiek laat het dagelijks percentage GGD-testen zien met een positieve uitslag, ten opzichte van alle GGD-testen van die dag waarvan de uitslag bekend is. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsvond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn.

Deze grafiek laat het dagelijks percentage GGD-testen zien met een positieve uitslag, ten opzichte van alle GGD-testen van die dag waarvan de uitslag bekend is. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsvond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
1 jun. 202031 jul. 20210%5%10%15%20%
 • Percentage positieve testen, gemiddelde over de afgelopen 7 dagen
 • Percentage positieve testen

Bron: RIVM

Aantal testen door de tijd heen

Deze grafiek laat het dagelijks aantal bekende testuitslagen in de GGD-teststraten door de tijd heen zien, en hoeveel daarvan een positieve uitslag hebben. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsvond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn.

Deze grafiek laat het dagelijks aantal bekende testuitslagen in de GGD-teststraten door de tijd heen zien, en hoeveel daarvan een positieve uitslag hebben. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsvond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
1 jun. 202031 jul. 202101.0002.0003.0004.000
 • GGD-testen met uitslag, gemiddelde over de afgelopen 7 dagen
 • GGD-testen met een uitslag
 • GGD-testen met een positieve uitslag, gemiddelde over de afgelopen 7 dagen
 • GGD-testen met een positieve uitslag

Bron: RIVM