Besmettingen - Positieve testen

Positief geteste mensen in Gooi en Vechtstreek

Door het aantal positief geteste mensen bij te houden krijgen we een duidelijk beeld van hoe snel het virus zich verspreidt voordat het de intensive care bereikt. Hierdoor blijven we voorbereid. Lees meer over de informatie op deze pagina in de ‘Uitleg bij de cijfers’.

Laatste waardes verkregen op maandag 12 april. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Download data: RIVM

Aantal positief geteste mensen

74
12 minderdan de vorige waarde

Dit getal laat zien van hoeveel mensen gisteren gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus. Een deel van de meldingen zijn positieve tests van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven.

Waarde van maandag 12 april · Bron: RIVM

Gemiddeld aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners

28.8 positief geteste mensen per dag.
4,7 minderdan de vorige waarde

Dit getal laat zien van hoeveel mensen gisteren per 100.000 inwoners gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus.

Waarde van maandag 12 april · Bron: RIVM

Aantal positief geteste mensen door de tijd heen (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek laat zien van hoeveel mensen in de geselecteerde periode in deze veiligheidsregio gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus, per 100.000 inwoners.

16 mrt. 202012 apr. 2021020406080Signaalwaarde: 7

Bron: RIVM

Verdeling positief geteste mensen in Gooi en Vechtstreek

Deze kaart laat zien van hoeveel mensen in de gemeenten van deze veiligheidsregio's gisteren gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus, per 100.000 inwoners.

Aantal per 100.000 inwoners

  • 0
  • 4
  • 7
  • 10
  • 20
  • 30

Waarde van maandag 12 april · Bron: RIVM

Ontwikkeling aantal positieve tests (Groeigetal)

Het Groeigetal (of G-getal) geeft in procenten weer of in de afgelopen 7 dagen meer of minder mensen positief zijn getest op corona dan in de 7 dagen ervoor. Bij een positief Groeigetal is de trend dat het aantal positieve tests toeneemt. Bij een negatief Groeigetal is de trend dat het aantal positieve tests afneemt. De grafiek laat het Groeigetal van de laatste vijf weken zien.

8 mrt12 apr-40%-20%0%20%40%

Waarde van maandag 12 april · Bron: Ministerie van VWS op basis van RIVM

Percentage positief geteste personen via GGD-teststraten in Gooi en Vechtstreek

De cijfers hieronder geven inzicht in het aantal tests via de GGD-teststraten en van welk deel daarvan de uitslag positief is. Als het percentage positieve tests toeneemt kan dat erop wijzen dat de verspreiding van het virus toeneemt. Let op dat de meeste testen via de GGD lopen, maar dit niet voor alle testen geldt. Daarom wijkt het absolute aantal positief geteste personen af van het aantal positief testen door de GGD. Lees meer over de informatie op deze pagina in de ‘Uitleg bij de cijfers’.

Laatste waardes verkregen op maandag 12 april. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Download data: RIVM

Gemiddeld aantal GGD-testen per dag

967
2 meerdan de vorige waarde

Het gemiddelde aantal testen per dag, berekend over zeven dagen. De testen waarvan de uitslag nog niet bekend is, zijn niet meegenomen in dit gemiddelde.

Waarde van zondag 4 april - zaterdag 10 april · Bron: RIVM

Positief geteste personen

6,6%
0,1 meerdan de vorige waarde

Percentage positieve testen in de GGD-teststraten, waarvan de uitslag bekend is. Dit is het gemiddelde over zeven dagen. Voor het berekenen van het percentage worden alleen tests meegeteld waarvan de testuitslag bekend is.

Dit zijn 64 van 967 geteste personen

Waarde van zaterdag 10 april · Bron: RIVM

Percentage positieve testen door de tijd heen

Deze grafiek laat het dagelijks percentage GGD-testen zien met een positieve uitslag, ten opzichte van alle GGD-testen van die dag waarvan de uitslag bekend is. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsvond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn.

1 jun. 202010 apr. 20210%5%10%15%20%

Bron: RIVM

Aantal testen door de tijd heen

Deze grafiek laat het dagelijks aantal bekende testuitslagen in de GGD-teststraten door de tijd heen zien, en hoeveel daarvan een positieve uitslag hebben. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsvond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn.

1 jun. 202010 apr. 202105001.0001.500
  • GGD-testen waarvan uitslag bekend is
  • GGD-testen met een positieve uitslag

Bron: RIVM