Besmettingen
- Positieve testen

Positief geteste mensen in Gooi en Vechtstreek

Door het aantal positief geteste mensen bij te houden krijgen we een duidelijk beeld van hoe snel het virus zich verspreidt voordat het de intensive care bereikt. Hierdoor blijven we voorbereid.

Laatste waardes verkregen op dinsdag 30 november. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Gemiddeld aantal positief geteste mensen over de afgelopen 7 dagen

318

Dit getal laat zien van hoeveel mensen gemiddeld over de afgelopen 7 dagen gemeld is dat ze positief zijn getest op het coronavirus.

Op dinsdag 30 november zijn er 196 positieve testen gemeld.

Waarde van dinsdag 30 november · Bron: RIVM

Gemiddeld percentage positieve testen over de afgelopen 7 dagen

19,6%

Percentage positieve testen, waarvan de uitslag bekend is.

Op zondag 28 november zijn er 21,4% positieve testen gemeld.

Lees meer in de Cijferverantwoording

Waarde van zondag 28 november · Bron: RIVM

Aantal positief geteste mensen door de tijd heen

Deze grafiek laat zien van hoeveel mensen in deze veiligheidsregio gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus.

Deze grafiek laat het geschatte aantal besmettelijke mensen door de tijd heen zien. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.

Bekijk de uitgelichte gebeurtenissen

  • Testen met positieve uitslag, gemiddelde over de afgelopen zeven dagen
  • Testen met een positieve uitslag
  • Uitgelichte gebeurtenis

Bron: RIVM

Aantal positief geteste inwoners van veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Deze kaart laat zien van hoeveel mensen in de gemeenten van deze veiligheidsregio's gisteren gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus, per 100.000 inwoners.

In Gooi en Vechtstreek zijn er per 100.000 inwoners gemiddeld 75,6 mensen positief getest.

Waarde van dinsdag 30 november · Bron: RIVM

Ontwikkeling aantal positieve testen

Deze grafiek geeft in procenten weer of in de afgelopen zeven dagen meer of minder mensen positief zijn getest op corona dan in de zeven dagen ervoor. Dit noemen we ook wel het groeigetal. Een rode balk (positief groeigetal) betekent dat meer mensen positief zijn getest. Een blauwe balk (negatief groeigetal) betekent dat minder mensen positief zijn getest.

Deze grafiek geeft in procenten weer of in de afgelopen zeven dagen meer of minder mensen positief zijn getest op corona dan in de zeven dagen ervoor. Dit noemen we ook wel het groeigetal. Een rode balk (positief groeigetal) betekent dat meer mensen positief zijn getest. Een blauwe balk (negatief groeigetal) betekent dat minder mensen positief zijn getest. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.

Waarde van dinsdag 30 november · Bron: Ministerie van VWS op basis van RIVM

Percentage positief geteste personen via GGD-teststraten in Gooi en Vechtstreek

De cijfers hieronder geven inzicht in het aantal testen via de GGD-teststraten en van welk deel daarvan de uitslag positief is. Als het percentage positieve testen toeneemt kan dat erop wijzen dat de verspreiding van het virus toeneemt. Let op dat de meeste testen via de GGD lopen, maar dit niet voor alle testen geldt. Daarom wijkt het absolute aantal positief geteste personen af van het aantal positief testen door de GGD.

Laatste waardes verkregen op dinsdag 30 november. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Gemiddeld aantal GGD-testen over de afgelopen 7 dagen

1.419

De testen waarvan de uitslag nog niet bekend is, zijn niet meegenomen in dit getal.

Op zondag 28 november zijn er 1.404 GGD-testen uitgevoerd.

Waarde van zondag 28 november · Bron: RIVM

Gemiddeld percentage positieve testen in de GGD-teststraten over de afgelopen 7 dagen

19,6%

Percentage positieve testen in de GGD-testraten, waarvan de uitslag bekend is.

Dit zijn gemiddeld 278 van 1.419 tests met een bekende uitslag over de afgelopen 7 dagen

Waarde van zondag 28 november · Bron: RIVM

Aantal testen door de tijd heen

Deze grafiek laat het dagelijks aantal bekende testuitslagen in de GGD-teststraten door de tijd heen zien, en hoeveel daarvan een positieve uitslag hebben. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsvond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn.

Deze grafiek laat het dagelijks aantal bekende testuitslagen in de GGD-teststraten door de tijd heen zien, en hoeveel daarvan een positieve uitslag hebben. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsvond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
  • Testen met uitslag, gemiddelde over de afgelopen zeven dagen
  • Testen met een uitslag
  • Testen met een positieve uitslag, gemiddelde over de afgelopen zeven dagen
  • Testen met een positieve uitslag

Bron: RIVM

Gearchiveerde grafieken

De grafieken hieronder worden niet meer bijgewerkt. Meer informatie en databestanden staan in de Cijferverantwoording.

Percentage positieve testen door de tijd heen

Deze grafiek laat het dagelijks percentage GGD-testen zien met een positieve uitslag, ten opzichte van alle GGD-testen van die dag waarvan de uitslag bekend is. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsvond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn.

Het percentage positieve testen is niet gemakkelijk meer te vergelijken door de tijd heen. Lees de toelichting in de Cijferverantwoording.

Deze grafiek laat het dagelijks percentage GGD-testen zien met een positieve uitslag, ten opzichte van alle GGD-testen van die dag waarvan de uitslag bekend is. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsvond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
  • Percentage positieve testen, gemiddelde over de afgelopen zeven dagen
  • Percentage positieve testen

Bron: RIVM

Disclaimer