Ziekenhuizen
- Intensive care-opnames

Intensive care-opnames

Aantal mensen met COVID-19 dat op de intensive care (IC) is opgenomen, direct of vanaf de verpleegafdeling in een ziekenhuis. Om dubbel tellen te voorkomen wordt alleen de eerste IC-opname van een patiënt meegeteld. Een opname op de IC zegt iets over de ernst van het ziektebeloop en is daarom belangrijk om de ontwikkeling van de epidemie goed te monitoren.

Laatste waardes verkregen op woensdag 27 oktober. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: NICE via RIVM & LCPS

Gemiddeld aantal intensive care-opnames per dag

16

Dit is het gemiddelde aantal mensen dat per dag met COVID-19 is opgenomen op een intensive care-afdeling van een ziekenhuis. Dit is een gemiddelde van de periode tussen 18 oktober en 24 oktober. Het getal is afgerond. De meest recente dagen tellen niet mee in het gemiddelde, omdat de cijfers over deze dagen nog niet compleet zijn.

Waarde van maandag 18 oktober - zondag 24 oktober · Bron: NICE via RIVM

IC-bedden bezet door patiënten met COVID-19

203 IC-bedden worden bezet door patiënten met COVID-19. Gereserveerde bedden: 200.
3 meer dan de vorige waarde

Dit getal laat zien hoeveel IC-bedden bezet worden door patiënten met COVID-19. Dit is 25,7% van alle bezette IC-bedden. Dit zegt niet iets over de maximale IC-capaciteit.

Waarde van donderdag 28 oktober · Bron: LCPS

Intensive care-opnames door de tijd heen

In deze grafiek staan de IC-opnames vermeld op de dag dat mensen ook echt zijn opgenomen, in plaats van op de dag dat ze gemeld zijn. Zo kunnen we namelijk de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland goed zien. Let op: omdat het aanmelden van IC-opnames vaak een paar dagen later gebeurt, zijn de meest recente dagen nooit compleet en kan het lijken alsof het aantal IC-opnames afneemt terwijl dit niet zo is. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek. Omdat de laatste dagen niet compleet zijn, geeft de lijn daar geen goed beeld van de werkelijkheid.

In deze grafiek staan de IC-opnames vermeld op de dag dat mensen ook echt zijn opgenomen, in plaats van op de dag dat ze gemeld zijn. Zo kunnen we namelijk de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland goed zien. Let op: omdat het aanmelden van IC-opnames vaak een paar dagen later gebeurt, zijn de meest recente dagen nooit compleet en kan het lijken alsof het aantal IC-opnames afneemt terwijl dit niet zo is. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek. Omdat de laatste dagen niet compleet zijn, geeft de lijn daar geen goed beeld van de werkelijkheid. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.

Bekijk de uitgelichte gebeurtenissen

  • Gemiddeld aantal van 7 dagen
  • Intensive care-opnames
  • De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen
  • Uitgelichte gebeurtenis

Bron: NICE via RIVM

Bezetting IC-bedden door de tijd heen

Deze grafiek laat het aantal IC-bedden zien dat door de tijd heen is bezet door patiënten met COVID-19. Het gaat daarbij niet alleen om de dag van opname in het ziekenhuis, maar om alle dagen waarop patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis lagen.

Deze grafiek laat het aantal IC-bedden zien dat door de tijd heen is bezet door patiënten met COVID-19. Het gaat daarbij niet alleen om de dag van opname in het ziekenhuis, maar om alle dagen waarop patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis lagen. Deze grafiek wordt bijgewerkt op doordeweekse dagen. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
  • Bezetting IC-bedden
  • Niet compleet

Bron: LCPS

IC-opnames per leeftijdsgroep door de tijd heen

Deze grafiek laat zien hoeveel mensen met het coronavirus in een bepaalde leeftijdsgroep op de intensive care zijn opgenomen, per 1.000.000 personen van die leeftijdsgroep. De grafiek toont de weektotalen van de opnames die in die week hebben plaatsgevonden.

Selecteer één of meerdere leeftijdsgroepen om deze te bekijken

Deze grafiek laat zien hoeveel mensen met het coronavirus in een bepaalde leeftijdsgroep op de intensive care zijn opgenomen, per 1.000.000 personen van die leeftijdsgroep. De grafiek toont de weektotalen van de opnames die in die week hebben plaatsgevonden. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
  • Alle leeftijden
  • De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen

Bron: NICE via RIVM